skip to Main Content
088 115 2000 info@demcon.nl

DEMCON production heeft alle competenties in huis om de uiteenlopende uitdagingen aan te gaan die medische producten met zich mee brengen. Neem de HME Booster die Medisize ontwikkelde voor beademingsapparatuur. DEMCON kreeg opdracht tot herontwerp om de performance verder te verbeteren. Na het succesvolle redesign deed DEMCON production de industrialisatie en nu verzorgt het de serieproductie van de HME Booster.

De HME Booster (Heat and Moisture Exchanger) is ontwikkeld om een impuls te geven aan de verwarming van de lucht voor beademing om uitdroging bij een patiënt te voorkomen. DEMCON verzorgde het complete ontwerp en ondersteunde Medisize bij de certificering. Dankzij een uitgekiend ontwerp voor de behuizing vormen warmte en vocht geen issues bij de elektronica. De productie-engineers van DEMCON production besteedden veel aandacht aan optimalisatie van de serieproductie, gelet op de verwachte aantallen. Zo realiseerden ze specifieke tools om stappen in de productielijn te vereenvoudigen. Speciaal punt van aandacht was de biocompatibiliteit van de materialen die over de lijn gaan. Tevens organiseerde DEMCON de productie van de kunststofonderdelen in nauwe afstemming met matrijzenleverancier en spuitgieter. Vanuit haar eigen kwaliteitsfunctie bood DEMCON production ondersteuning aan Medisize voor de FDA-productregistratie.

Het assembleren, testen en batchgewijs verpakken vindt nu bij DEMCON production plaats. Daarbij is de traceability van elk individueel product gegarandeerd. Verder heeft DEMCON production de verantwoordelijkheid voor de installed base overgenomen.

Ronald Liefhebber

Ronald Liefhebber
groupleader production

“Slimme oplossingen voor traceability”

DEMCON production is ook belast met het beheer van de installed base. Binnen de garantie verzorgen wij de reparatie van eerste-generatie HME Boosters. We analyseren de gesignaleerde problemen en leveren daarmee input voor verdere verbetering van het ontwerp. Onder meer zijn al spuitgietmatrijzen voor bepaalde kunststofonderdelen aangepast.
Erg belangrijk bij een medisch product als de HME Booster is het testen en valideren en in samenhang daarmee de traceability van de individuele onderdelen. Wij hebben daarvoor slimme oplossingen bedacht. Zo koppelen we een QR-code aan de elektronicaprint en barcodes aan verschillende andere onderdelen. Door deze codes in de lijn te scannen, kunnen we de productinformatie koppelen aan het resultaat van de validatie op het eind van de lijn. Dit stukje optimalisatie was destijds, rond 2012, nog vrij uniek. Inmiddels heeft dit navolging gekregen en hebben we voor meerdere producten de traceability zo geborgd.

Back To Top